Tehnologies

Wat is de NZSIT 402-methode?

Schrijver: John Stephens
Datum Van Creatie: 26 Januari 2021
Updatedatum: 16 Kunnen 2024
Anonim
How to Erase Everything on a Computer Hard Drive
Video: How to Erase Everything on a Computer Hard Drive

Inhoud

Details over de NZSIT 402 Data Wipe Method

NZSIT 402 is een op software gebaseerde methode voor het opschonen van gegevens die door de regering van Nieuw-Zeeland en door elke aannemer of consultant die diensten aan de overheid levert, als standaardmethode voor wissen wordt gebruikt.

Als u een harde schijf wist met behulp van de NZSIT 402-methode voor gegevensopschoning, wordt voorkomen dat alle op software gebaseerde methoden voor bestandsherstel informatie van de harde schijf halen en wordt waarschijnlijk ook voorkomen dat de meeste op hardware gebaseerde herstelmethoden informatie extraheren.

We houden een lijst bij van programma's voor het vernietigen van bestanden en gegevensvernietiging die kunnen worden gebruikt om bestaande informatie op een harde schijf of ander opslagapparaat te overschrijven.


Deze opschoningsmethode wordt vaak geschreven met een koppelteken zoals NZSIT-402.

Wat doet de NZSIT 402-veegmethode?

De NZSIT 402-methode voor gegevensopschoning wordt doorgaans op de volgende manier geïmplementeerd:

  • Pas 1: Schrijft een willekeurig karakter en verifieert het schrijven

Dit betekent dat NZSIT 402, net als de Random Data- en Gutmann-methode, gewoon een willekeurig karakter schrijft over elk stukje informatie op het apparaat. Deze zijn anders dan andere wismethoden zoals Write Zero, die alleen nullen gebruikt.

Om te voldoen aan het NZSIT 402-beleid dat door de Nieuw-Zeelandse regering is gedefinieerd, moet de software ook controleren of alles werkelijk is overschreven, wat het "verifieer" -gedeelte van de methode is. Dit staat duidelijk vermeld in het onderstaande document:

Bij het opschonen van media is het noodzakelijk om de inhoud van de media terug te lezen om te controleren of het overschrijfproces met succes is voltooid.

Andere methoden voor gegevensopschoning die zeer veel lijken op NZSIT 402 zijn ISM 6.2.92, HMG IS5, CSEC ITSG-06, NAVSO P-5239-26 en RCMP TSSIT OPS-II. Elk van deze methoden schrijft een willekeurig teken en eindigt vervolgens door het schrijven te verifiëren.


Het is mogelijk dat een programma dat NZSIT 402 gebruikt, u meer dan één keer de drive laat passeren, of het zal dit automatisch doen, zoals wat u ziet wanneer de Pfitzner-methode wordt gebruikt. Dit betekent gewoon dat het nog één keer exact hetzelfde zal doen (of nog 10 keer, enz.). Extra passages betekenen gewoon dat een willekeurig karakter (of welk karakter de methode ook gebruikt) over een reeds gerandomiseerd stuk informatie wordt geschreven.

Als de software die u gebruikt niet meerdere passen ondersteunt, kunt u de methode gewoon zo vaak opnieuw uitvoeren als u wilt. Dit geldt zowel voor NZSIT 402 als voor elke andere methode voor gegevensopschoning die u gebruikt.

Programma's die NZSIT 402 ondersteunen

Het enige programma dat we kennen dat expliciet vermeldt dat het de NZSIT 402-methode gebruikt om gegevens te wissen, is de XErase-software van Extreme Protocol Solutions, maar alleen de proef is gratis te gebruiken.

Er zijn echter verschillende gratis programma's die verwijderingsmethoden ondersteunen die beide willekeurige tekens naar de schijf schrijven en vervolgens verifiëren dat de schijf is overschreven. Eraser, Disk Wipe, WipeFile, Privazer en Delete Files Permanent zijn er een paar.


Deze programma's en de meeste andere gegevensvernietigingsprogramma's bieden de mogelijkheid om meer dan één methode voor gegevensopschoning te gebruiken, dus u kunt ze meestal ook gebruiken om andere methoden voor het wissen van gegevens uit te voeren.

Is NZSIT 402 beter dan andere methoden voor het wissen van gegevens?

Het antwoord op deze vraag hangt volledig af van waarvoor u de methode voor gegevensopschoning wilt gebruiken en of er vereisten zijn waaraan moet worden voldaan wanneer u de gegevens wist. Voor de meeste mensen is NZSIT 402 echter net zo goed als elke andere methode.

Aangezien programma's voor gegevensherstel hoogstwaarschijnlijk geen gegevens kunnen herstellen van een schijf die is overschreven met willekeurige gegevens, bent u even veilig met NZSIT 402 in vergelijking met andere vergelijkbare wismethoden, zoals de hierboven genoemde.

U kunt erop vertrouwen dat de gegevens correct zijn overschreven, zolang de software terugmeldt dat de verificatie is voltooid. Dit geldt voor elke wismethode, niet alleen voor NZSIT 402.

Iets anders om rekening mee te houden zijn normen. Als u de harde schijf voor zakelijke doeleinden wist of om een ​​andere reden waarbij een bepaalde wismethode moet worden gebruikt, neem dan geen genoegen met iets dat niet is goedgekeurd.

Als u bijvoorbeeld wordt verteld dat u de gegevens met meer dan één pass moet overschrijven, kunt u beter een andere methode voor het willekeurig wissen van gegevens gebruiken die in feite meerdere passages gebruikt.

Meer over NZSIT 402

De NZSIT 402 (plus 400 en 401) ontsmettingsmethode was oorspronkelijk gedefinieerd in de Nieuw-Zeelandse beveiliging van informatietechnologie (NZSIT) handleiding. De nieuwste versie van NZSIT 402 verving het vorige beleid in 2010 en is gedefinieerd in de Handleiding voor informatiebeveiliging in Nieuw-Zeeland (NZISM).

U kunt de nieuwste publicatie in pdf-formaat downloaden van de website van de New Zealand Government Communications Security Bureau (GCSB). De nieuwste versie is NZISM februari 2020 v3.3 en vervangt NZISM december 2018 v3.2 en elke andere eerdere handleiding.

Op de pagina Updates staat wat er nieuw is in de handleiding van februari 2020. U kunt hier eerder gepubliceerde NZISM-versies vinden.

Fascinerende Berichten

Interessant Vandaag

Wat is een LinkedIn-profiel?
Internet

Wat is een LinkedIn-profiel?

Je profiel wordt weergegeven in een lay-out die lijkt op hoe het wordt weergegeven wanneer het op internet wordt gepubliceerd, maar je ziet verchillende bewerkingoptie in je profiel. Let op: Het potl...
Hulu versus Netflix: een snelle blik
Gaming

Hulu versus Netflix: een snelle blik

Al je een beetje uit de internet-treaminglu bent, heb je michien iemand genoeg over Hulu horen praten om je af te vragen waar het allemaal om gaat en of het de moeite waard i om het zelf te proberen....