Tehnologies

Stellaris Review

Schrijver: John Stephens
Datum Van Creatie: 22 Januari 2021
Updatedatum: 19 Kunnen 2024
Anonim
Stellaris Review 2022 - Is It Worth it?!
Video: Stellaris Review 2022 - Is It Worth it?!

Inhoud

Zowel de ruimte als dit spel zijn theoretisch oneindig

Onze redacteuren onderzoeken, testen en bevelen onafhankelijk de beste producten aan; hier vindt u meer informatie over ons beoordelingsproces. We kunnen commissies ontvangen voor aankopen die zijn gedaan via de door ons gekozen links.

4

Stellaris

Installatieproces: het is een digitale wereld

Stellaris heeft geen fysieke editie, dus je moet het kopen in de online storefront van je keuze - de PlayStation- of Microsoft-winkels, Steam of de Humble Store - en laat het zichzelf instellen. Het basisspel is volgens de huidige normen een lichte lokale installatie en neemt slechts ongeveer 8 GB in beslag op je harde schijf.


Net als veel van de grote strategiespellen van Paradox, voelt Stellaris aan als een enorm, ingewikkeld bordspel. Het is het soort waar je een aangewezen hoek van je huis hebt om het te spelen, mogelijk met een eigen soort tafel, en verwacht niet dat je een ronde maanden of jaren realtime zult voltooien. Als andere strategiespellen actiefiguren zijn in een vitrine, zijn Paradox-spellen handgemaakte, fijn gedetailleerde schepen in flessen. Dit is een verbintenis op lange termijn.

Plot: een nieuwe ruimterace

In het jaar 2200 word je de leidende heerser van een soort - mens, of iets anders als je dat liever hebt - die op het punt staat een interplanetaire beschaving te worden. Sneller-dan-lichttechnologie is net uitgevonden, waardoor je een enorm sterrenstelsel hebt om systeem voor systeem te verkennen, op zoek naar middelen, mogelijkheden voor kolonisatie en af ​​en toe een groot mysterie.


Door omkoping, verovering, politiek, diplomatie of wat u ook maar in gedachten heeft, wordt u opgeroepen uw rijk voort te bouwen, mogelijk bovenop de botten van uw vijanden.

Veel van wat daarna gebeurt, wordt bepaald door jou, de speler of door willekeurige kans. Je kunt struikelen over oude artefacten, te maken krijgen met politieke strijd thuis, verwikkeld raken in een territoriaal geschil of actief proberen elke andere beschaving die je tegenkomt te vernietigen.

Stellaris is een grote game die bijna volledig dynamisch of in opkomst is, afhankelijk van of je alleen speelt of met iemand anders. Geen twee keer doorlopen zal ooit hetzelfde zijn. Je kunt zelfs zover gaan dat je de uiteindelijke doelen van je beschaving aanpast, of ze nu vreedzaam, economisch, gewelddadig of zelfs genocidaal zijn.


Gameplay: een verloren seizoen van Star Trek waarin het waarschijnlijk vreselijk mis gaat

Aan het begin van een nieuw spel van Stellaris word je in je zonnestelsel thuis gezet met een paar schepen, het begin van een militaire vloot en een behulpzame AI die je indien nodig de touwen laat zien. Daarna sta je er alleen voor.

Je moet middelen blijven verzamelen om je rijk te laten groeien, wat uitbreiding betekent. Je stuurt wetenschapsschepen om de verschillende zonnestelsels naast je startpunt te verkennen, waar ze landingsmissies uitvoeren om erachter te komen wat er voor jou is om te exploiteren. Zodra ze het allemaal duidelijk hebben gemaakt, stuur je een bouwschip om een ​​sterrenbasis en een reeks mijnbouw- en onderzoeksstations te bouwen. De energie en mineralen die door je nieuwe aanwinst worden gegenereerd, worden omgezet in meer schepen, die je kunt gebruiken om meer zonnestelsels te verkennen, en zo gaat het verder.

Geef het voldoende aandacht en oefen om zijn hakken in te laten zakken, en over een jaar sticht je nog steeds nieuwe rijken.

De opwinding begint in te grijpen naarmate je voldoende politieke invloed en populariteit krijgt om meer en betere kenmerken van je beschaving te gaan onderzoeken, zoals de burgerwaarden en geavanceerde technologieën. Op dat moment kun je beginnen met het verleggen van je rijk naar een mooie theocratische dictatuur, of wat je maar wilt.

Maar uiteindelijk kom je andere jonge beschavingen tegen, en dat is wanneer Stellaris's grootse strategie-aspect begint. Door omkoping, verovering, politiek, diplomatie of wat je ook maar in gedachten hebt, word je opgeroepen om ga door met het opbouwen van je rijk, mogelijk bovenop de botten van je vijanden.

Afbeeldingen: eenvoudig, schoon, elegant, een beetje saai

Stel je een bordspel voor dat wordt gespeeld op een holografische kaart van een mijl breed en je hebt de Stellaris-esthetiek genageld. Het is niet echt een spel dat je speelt voor de beelden.

Je kunt een aantal coole bezienswaardigheden krijgen als je helemaal inzoomt op je schepen terwijl ze verschillende taken uitvoeren. Elk schip in uw vloot is ingewikkeld gemodelleerd en heeft een volledige reeks animaties die u kunt gebruiken terwijl ze zaken doen. Er zijn veel leuke kleine vergezichten en coole planeten te zien.

Prijs: de eerste is bijna gratis

Het basisspel van Stellaris wordt vaak afgeprijsd op flash-verkopen of om de een of andere reden gratis weggegeven. Op zichzelf is het $ 39,99, hoewel het vaak $ 9,99 is tijdens de reguliere verkopen van Steam. Er zijn momenteel geen fysieke edities beschikbaar.

Zoals met veel van de grote strategiespellen van Paradox, bestaat de basiservaring van Stellaris voornamelijk op dit moment als een marketingschema voor uitbreidingspakketten.

Er bestaat een Deluxe-editie voor zowel de pc- ($ 49,99) als console ($ 59,99) -versie van de game, die een aantal extra's toevoegt, waaronder een roman, een gesigneerde achtergrond, een digitale kopie van de soundtrack van de game en een strikt cosmetisch exclusief speelbaar buitenaards wezen ras.

Zoals met veel van de grote strategiespellen van Paradox, bestaat de basiservaring van Stellaris voornamelijk op dit moment als een marketingschema voor uitbreidingspakketten. Op het moment van schrijven zijn er zeven - Leviathans, Utopia, Synthetic Dawn, Apocalypse, Distant Stars, Megacorp en Ancient Relics - die elk nieuwe speelbare races, spelmechanica, campagnedoelen en andere diverse functies introduceren. Het Plantoids Species Pack en Humanoids Species Pack zijn puur visueel en voegen een aantal nieuwe scheepsontwerpen en portretten toe.

Deze variëren in prijs van $ 9,99 tot $ 19,99, en hoewel geen enkele verplicht is om van het spel te genieten, zullen veel fans nieuwkomers adviseren om Utopia op zijn minst op te halen (de eerste grote uitbreiding, die functies introduceerde zoals habitatstations, bijenkorven en het houden van je bevolking) in lijn met vreselijke hersenspoeling) en Apocalypse (nu kun je planeten ronduit vernietigen!). Beide worden digitaal verkocht voor $ 19,99, waardoor de totale productprijs stijgt naar $ 89,97.

Concurrentie: er zijn veel manieren om een ​​imperium in de ruimte op te bouwen

Als Stellaris je op zoek laat naar meer simulators uit het ruimte-imperium, kun je Wargaming's Master of Orion reimagining proberen, 2016's Conquer the Stars. Het is een remake van het originele, klassieke spel uit 1993, en hoewel het niet zo populair of complex is als Stellaris, is het veel vriendelijker voor beginners. Als je opzettelijk op zoek bent naar iets om je vrienden mee te laten spelen, dan zou je het beter kunnen doen met Conquer the Stars dan met Stellaris. Je kunt ook de originele Master of Orion uit 1993 kopen voor een schijntje op Steam.

Voor een modernere game is Endless Space 2 uit 2017 een populaire 4X-ruimtespel van een onafhankelijke Franse studio die veel van dezelfde vakjes aanvinkt als Stellaris, inclusief degene die zegt "meerdere betaalde DLC-updates". De DLC van ES2 is echter een stuk goedkoper, met verschillende voor slechts $ 2,99. ES2 is ook veel meer gericht op verovering en strijd dan Stellaris, dus het is een ruwere keuze voor mensen die liever de melkweg overnemen via diplomatie of chantage.

Paradox's release van 2018, Surviving Mars, is misschien ook interessant, als je geïnteresseerd bent in buitenaardse activiteiten en de gamestijl van Paradox, maar de reikwijdte liever zou verkleinen. Het is een relatief realistische simulator die je de leiding geeft over het bouwen van een stad op het oppervlak van Mars, met ontwikkeling geleid door de studio achter de populaire Tropico-serie.

De nieuwste hotness is echter Age of Wonders: Planetfall, een platformonafhankelijke 2019-release voor Windows, PS4 en Xbox One die ook wordt uitgegeven door Paradox. Dit is echt een genre waar je vroeg of laat moet stoppen met het spelen van deze spellen of moet wennen aan het idee om Paradox Interactive te betalen. Planetfall is opmerkelijk omdat het veel minder utopisch is dan Stellaris kan zijn, aangezien het zich in een meer oorlogszuchtige periode bevindt onmiddellijk na een instorting van de beschaving.

Ten slotte is geen enkele discussie over moderne games in de ruimte compleet zonder de Elite Dangerous uit 2014 te noemen, een space trucker-simulator waarmee je goederen kunt verkennen en verhandelen via een realistisch model van de Melkweg.

Eindoordeel

Het grootste grootse ruimtespel.

Paradox-spellen hebben de vervelende gewoonte om niet echt de moeite waard te zijn om over te praten totdat ze een paar grote patches onder hun riem hebben, maar Stellaris is al een tijdje op dit punt. Het heeft nog steeds wat problemen met het tempo, maar het is nu ingewikkelder en bevredigender, vooral als je oorlogsvloot begint te sturen tegen je vijanden. De huidige versie van het spel is een aanpasbaar, verslavend spel van verkenning van de ruimte en af ​​en toe een verovering die je wekenlang kunt spelen. Geef het voldoende aandacht en oefen, laat het zijn werk doen en over een jaar sticht je nog steeds nieuwe rijken.

Specificaties

  • Productnaam Stellaris
  • Productmerk Paradox Development Studio / Paradox Interactive
  • Prijs $ 39,99
  • Releasedatum mei 2016
  • Genre Grand-strategie (4X)
  • Speeltijd 40+ uur (oneindig?)
  • ESRB-beoordeling E
  • Spelers 1-4

Bewerkers Keuze

Onze Aanbeveling

Hoe een iPad aan een iPhone te koppelen
Tehnologies

Hoe een iPad aan een iPhone te koppelen

Elke iPhone kan overal verbinding maken met internet en een netwerkignaal krijgen, maar de meete iPad hebben wifi nodig om online te gaan. IPad met alleen wifi kunnen online gaan met een iPhone met e...
Hoe dynamische HTML (DHTML) wordt gebruikt om interactieve pagina's te maken
Internet

Hoe dynamische HTML (DHTML) wordt gebruikt om interactieve pagina's te maken

Dynamiche HTML i niet echt een nieuwe pecificatie van HTML, maar eerder een andere manier om de tandaard HTML-code en -opdrachten te bekijken en te beheren. Al u aan dynamiche HTML denkt, moet u de k...