Internet

IP-spoofing: wat het is en hoe u zich ertegen kunt beschermen

Schrijver: Lewis Jackson
Datum Van Creatie: 7 Kunnen 2021
Updatedatum: 22 April 2024
Anonim
IP SPOOFING PROTECTION
Video: IP SPOOFING PROTECTION

Inhoud

Hier leest u hoe u kunt beschermen tegen IP-spoofing-aanvallen

Bij IP-spoofing (Internet Protocol) worden hackers gebruikt om computersystemen te misleiden zodat ze gegevens accepteren om zich voor te doen als een ander computersysteem of om hun eigen identiteit te verbergen. IP-spoofing wordt meestal geassocieerd met cyberaanvallen zoals Distributed Denial of Service (DDoS) -aanvallen.

De beoogde slachtoffers van cyberaanvallen die IP-spoofing gebruiken, zijn doorgaans computers en organisaties, in plaats van individuele mensen of klanten.

Wat is IP-spoofing?

Voordat we ingaan op wat IP-spoofing is en hoe het werkt, moeten we de betekenis van een zogenaamd "netwerkpakket" achterhalen. Een netwerkpakket (of kortweg een pakket) is in feite een gegevenseenheid die wordt gebruikt om informatie tussen gebruikers en ontvangers op internet te verzenden.


Volgens TechTarget, als het gaat om IP-spoofing, worden deze pakketten door hackers verzonden naar hun beoogde ontvangers met IP-adressen die verschillen van hun (de hackers) werkelijke IP-adressen. In wezen lanceren deze hackers cyberaanvallen met deze pakketten en verbergen vervolgens de bron van deze pakketten door het vermelde bron-IP-adres te wijzigen om het IP-adres van een ander computersysteem te tonen (en zich voor te doen).

En aangezien het vervalste IP-adres het lijkt alsof de pakketten afkomstig zijn van betrouwbare bronnen, zullen de computers die de pakketten ontvangen ze nog steeds accepteren.

Bij bepaalde cyberaanvallen (zoals DDoS-aanvallen) is dit eigenlijk het hele punt. Als de computers aan de ontvangende kant van deze pakketten ze blijven accepteren omdat het vervalste IP-adres er legitiem uitziet en de hackers grote hoeveelheden ervan kunnen verzenden om de computerservers van organisaties te overrompelen, dan kunnen diezelfde servers zo overweldigd raken door pakketten dat ze stoppen werken.

Verschillende soorten aanvallen waarbij IP-spoofing wordt gebruikt

Nu je een idee hebt van hoe IP-spoofing werkt, gaan we eens kijken hoe het wordt gebruikt in twee veelvoorkomende cyberaanvallen.


Man-in-the-Middle-aanvallen

Man-in-the-Middle (MITM) cyberaanvallen zijn in feite hoe ze klinken: een cyberaanval waarbij de persoon die het doelwit is van hackers probeert te communiceren met een online aanwezigheid (zoals een website) en de hacker (de man in het midden) grijpt de persoonlijke informatie van het slachtoffer zonder dat het slachtoffer het beseft.

Man-in-the-Middle-aanvallen lijken eigenlijk veel op pharming, een phishing-zwendel waarbij nepwebsites en soms malware worden gebruikt om persoonlijke informatie te stelen.

En volgens het antivirussoftwaremerk Norton van Symantec, wanneer IP-spoofing betrokken raakt bij MITM-aanvallen, leidt dit ertoe dat hackers mensen misleiden "door te denken dat je interactie hebt met een website of iemand anders, waardoor de aanvaller misschien toegang krijgt tot de informatie die je anders niet zou delen. '

Gedistribueerde Denial of Service-aanvallen

DDoS-aanvallen zijn waarschijnlijk het soort cyberaanval dat het meest wordt geassocieerd met IP-spoofing, en terecht. Bij DDoS-aanvallen gebruiken hackers IP-spoofing om de computers aan de ontvangende kant van hun pakketten te misleiden om ze te accepteren.


Bij DDoS-aanvallen sturen hackers echter veel pakketten, meestal genoeg om de servers van deze organisaties te overbelasten tot het punt dat de servers onbruikbaar worden door bijvoorbeeld het personeel van een bedrijf of hun klanten.

Hoe u uzelf kunt beschermen tegen aanvallen met IP-spoofing

Voor het grootste deel, als het gaat om IP-spoofing (en bij uitbreiding DDoS-aanvallen), kunnen er weinig individuele gebruikers tegen beschermen, aangezien bescherming tegen IP-spoofing en DDoS-aanvallen meestal wordt afgehandeld door de organisaties die het slachtoffer zouden kunnen worden van dit type spoofing-aanval.

Er zijn echter een paar dingen die u kunt doen om uzelf te beschermen tegen Man-in-the-Middle-aanvallen:

  1. Controleer nogmaals de URL's van de sites die u bezoekt. Controleer of de URL's aan het begin een "https" hebben in plaats van alleen "http". Die eerste geeft aan dat de website veilig is en dat de site veilig is om mee te communiceren.

  2. Gebruik een VPN als u uw computer verbindt met openbare wifi. Norton by Symantec raadt u aan een Virtual Private Network (VPN) te gebruiken om alle persoonlijke informatie die u verzendt en ontvangt wanneer u een openbaar Wi-Fi-netwerk gebruikt, te beschermen.

  3. Vermijd links in e-mails van mensen die u niet kent. Interactie met dergelijke links kan u naar een nepwebsite leiden die is opgezet door een oplichter die uw persoonlijke informatie wil verzamelen.

Ons Advies

Populariteit Verkrijgen

Hoe u uw Hulu-abonnement opzegt
Gaming

Hoe u uw Hulu-abonnement opzegt

beoordeeld door Log in op uw account en electeer uw naam in de rechterbovenhoek. electeer Account. croll naar de onderkant van het cherm en electeer Annuleer. electeer Ga door met annuleren. Hulu bie...
Need for Speed: Underground Cheats op PS2
Gaming

Need for Speed: Underground Cheats op PS2

Het zevende deel van de Need for peed-reek racegame, Need For peed ​​Underground, heeft cheatcode die alle voertuigen, onderdelen en track ontgrendelen. Er zijn ook exploit waar je van kunt profitere...