Software

Het Linux-commando begrijpen: Ar

Schrijver: Robert Simon
Datum Van Creatie: 20 Juni- 2021
Updatedatum: 24 April 2024
Anonim
Linux Command Line Full course: Beginners to Experts. Bash Command Line Tutorials
Video: Linux Command Line Full course: Beginners to Experts. Bash Command Line Tutorials

Inhoud

Het 'ar'-commando maakt, wijzigt en extraheert bestanden uit een archief

De inhoud, modus (permissies), tijdstempel, eigenaar en groep van de originele bestanden worden bewaard in het archief en kunnen worden hersteld bij extractie.

GNUar kan archieven onderhouden waarvan de leden namen van elke lengte hebben; echter, afhankelijk van hoear is geconfigureerd op uw systeem, kan er een limiet worden gesteld aan de lengte van de ledennaam voor compatibiliteit met archiefformaten die worden onderhouden met andere tools. Als deze bestaat, is de limiet vaak 15 tekens.

Ar wordt beschouwd als een binair hulpprogramma omdat archieven van dit type het vaakst worden gebruikt als bibliotheken met veelgebruikte subroutines.


Ar maakt een index voor de symbolen die zijn gedefinieerd in verplaatsbare objectmodules in het archief wanneer u de wijziging specificeerts. Eenmaal gemaakt, wordt deze index telkens in het archief bijgewerktar maakt een wijziging in de inhoud (behalve voor deq bijwerken). Een archief met een dergelijke index versnelt de koppeling met de bibliotheek en laat routines in de bibliotheek elkaar bellen, ongeacht hun plaatsing in het archief.

Je mag gebruikennm -s ofnm - print-armap om deze indextabel weer te geven. Als een archief de tafel mist, een andere vorm vanar gebeldranlib voegt alleen de tafel toe.

GNUar is ontworpen om compatibel te zijn met twee verschillende faciliteiten. Beheer de activiteit met opdrachtregelopties, zoals de verschillende varianten vanar op Unix-systemen; of, als u de enkele opdrachtregeloptie opgeeft-M, u kunt het besturen met een script dat wordt aangeleverd vanuit standaardinvoer.


Korte inhoud

De opdracht heeft de volgende algemene vorm:

ar [-X32_64] [-] p [mod [relpos] [count]] archief [lid ...]

Opties

GNUar kunt u de bedieningscode mengenp en modificatievlaggenmod in willekeurige volgorde, binnen het eerste opdrachtregelargument.

Als je wilt, kun je het eerste opdrachtregelargument beginnen met een streepje.

Dep keyletter specificeert welke operatie moet worden uitgevoerd; het kan een van de volgende zijn, maar u hoeft er slechts één te specificeren:

  • d: Verwijderen modules uit het archief. Specificeer de namen van de modules die moeten worden verwijderd als lid; het archief is onaangetast als u geen bestanden specificeert om te verwijderen. Als u dev modifier,ar geeft elke module weer zoals deze is verwijderd.
  • m: Gebruik deze bewerking omActie leden in een archief. De volgorde van leden in een archief kan een verschil maken in de manier waarop programma's met behulp van de bibliotheek zijn gekoppeld, als een symbool in meer dan één lid is gedefinieerd. Als er geen modifiers worden gebruikt metm, alle leden die u noemt in delid argumenten worden verplaatst naar deeinde van het archief; je kunt deeenb, ofik modificatoren om ze naar een bepaalde plaats te verplaatsen.
  • p: Afdrukken de gespecificeerde leden van het archief, naar het standaard uitvoerbestand. Als dev modifier is gespecificeerd, toon de lidnaam alvorens de inhoud naar standaarduitvoer te kopiëren. Als u nee opgeeftlid argumenten worden alle bestanden in het archief afgedrukt.
  • q: Snel toevoegen; Voeg de bestanden historisch toelid tot het einde vanarchief, zonder te controleren op vervanging. De modificatoreneenb, enik Doenniet deze operatie beïnvloeden; nieuwe leden worden altijd aan het einde van het archief geplaatst. De modifierv maaktar vermeld elk bestand zoals het is toegevoegd. Aangezien het punt van deze bewerking snelheid is, wordt de index van de symbooltabel van het archief niet bijgewerkt, zelfs niet als deze al bestond; je kunt gebruikenar s ofranlib expliciet om de symbooltabelindex bij te werken. Te veel verschillende systemen gaan er echter van uit dat een snelle toevoeging de index opnieuw opbouwt, dus implementeert GNU ar "q" als synoniem voor "r".
  • r: De bestanden invoegenlid inarchief (metvervanging). Deze bewerking verschilt vanq doordat eerder bestaande leden worden verwijderd als hun namen overeenkomen met de namen die worden toegevoegd. Als een van de bestanden met de naamlid bestaat niet,ar geeft een foutmelding weer en laat alle bestaande leden van het archief die met die naam overeenkomen ongemoeid. Standaard worden nieuwe leden aan het einde van het bestand toegevoegd, maar u kunt een van de modifiers gebruikeneenb, ofik plaatsing aanvragen ten opzichte van een bestaand lid. De modifierv gebruikt bij deze bewerking genereert een uitvoerregel voor elk ingevoegd bestand, samen met een van de letterseen ofr om aan te geven of het bestand is toegevoegd (geen oud lid verwijderd) of is vervangen.
  • t: Geef een weertafel de inhoud vanarchief, of die van de bestanden vermeld in lid die aanwezig zijn in het archief. Normaal gesproken wordt alleen de naam van het lid getoond; als u ook de modi (rechten), tijdstempel, eigenaar, groep en grootte wilt zien, kunt u dat aanvragen door ook dev modifier. Als u geen a opgeeftlidworden alle bestanden in het archief vermeld. Als er meer dan één bestand is met dezelfde naam (bijvoorbeeldfie) in een archief (zeg b.a), ar t b.a fie geeft alleen de eerste instantie weer; om ze allemaal te zien, moet u om een ​​volledige lijst vragen - in ons voorbeeld:ar t b.a.
  • X: Extract leden (genoemdlid) uit het archief. Gebruik dev modifier met deze operatie om dat aan te vragenar vermeld elke naam terwijl deze wordt geëxtraheerd. Als u geen a opgeeftlidworden alle bestanden in het archief uitgepakt.

Verschillende modifiers kunnen onmiddellijk volgen op dep keyletter, om variaties op het gedrag van een operatie te specificeren:


  • een: Nieuwe bestanden toevoegenna een bestaand archieflid. Als je de modifier gebruikteenmoet de naam van een bestaand archieflid aanwezig zijn alsrelpos argument, voor dearchief specificatie.
  • b: Nieuwe bestanden toevoegenvoordat een bestaand archieflid. Als je de modifier gebruiktbmoet de naam van een bestaand archieflid aanwezig zijn alsrelpos argument, voor dearchief specificatie (zelfde alsik).
  • c: Creëren het archief. Het opgegeven archief wordt altijd gemaakt als het niet bestond, wanneer u een update aanvraagt. Maar er wordt een waarschuwing afgegeven, tenzij u van tevoren aangeeft dat u verwacht dat u deze wilt maken, met behulp van deze modifier.
  • f: Namen in het archief inkorten. GNUar zal normaal gesproken bestandsnamen van elke lengte toestaan, waardoor het gedwongen wordt archieven te maken die niet compatibel zijn met de nativear programma op sommige systemen. Als compatibiliteit een probleem is, is def modifier kan worden gebruikt om bestandsnamen af ​​te kappen wanneer ze in het archief worden geplaatst.
  • ik: Voeg nieuwe bestanden invoordat een bestaand archieflid. Als je de modifier gebruikt ikmoet de naam van een bestaand archieflid aanwezig zijn alsrelpos argument, voor dearchief specificatie (zelfde alsb).
  • l: Deze modifier wordt geaccepteerd maar niet gebruikt.
  • N: Gebruikt detellen parameter. Dit wordt gebruikt als er meerdere vermeldingen in het archief zijn met dezelfde naam. Extract of verwijder instantietellen van de opgegeven naam uit het archief.
  • O: Behoud deorigineel data van leden bij het uitpakken. Als u deze wijziging niet opgeeft, worden bestanden die zijn geëxtraheerd uit het archief gestempeld met de tijd van extractie.
  • P: Gebruik de volledige padnaam bij het matchen van namen in het archief. GNUar kan geen archief maken met een volledige padnaam, maar andere archiefvormers wel. Deze optie zal GNU veroorzakenar om bestandsnamen te matchen met behulp van een volledige padnaam, wat handig kan zijn bij het extraheren van een enkel bestand uit een archief dat is gemaakt door een andere tool.
  • s: Schrijf een object-bestandsindex in het archief of update een bestaande index, zelfs als er geen andere wijziging in het archief wordt aangebracht. U kunt deze modificatievlag gebruiken bij elke bewerking of alleen. Rennenar s op een archief staat gelijk aan hardlopenranlib ben ermee bezig.
  • S: Genereer geen archiefsymbooltabel. Deze instelling kan het bouwen van een grote bibliotheek in verschillende stappen versnellen. Het resulterende archief kan niet worden gebruikt met de linker. Om een ​​symbolentabel te bouwen, moet u de weglatenS modifier op de laatste uitvoering vanar, of je moet rennenranlib op het archief.
  • u: Normaal gesproken,ar r... voegt alle bestanden in het archief in. Als u wilt invoegen enkel en alleen die van de bestanden die u opsomt en die nieuwer zijn dan bestaande leden met dezelfde namen, gebruik deze modifier. Deu modifier is alleen toegestaan ​​voor de bewerkingr (vervangen). In het bijzonder de combinatiequ is niet toegestaan, omdat het controleren van de tijdstempels elk snelheidsvoordeel van de bewerking zou verliezenq.
  • v: Deze modifier vraagt ​​deuitgebreid versie van een operatie. Veel bewerkingen geven aanvullende informatie weer, zoals verwerkte bestandsnamen, wanneer de modifierv is bijgevoegd.
  • V: Deze modifier toont het versienummer vanar.

Gebruik deMens commando (% Mens) om te zien hoe een commando wordt gebruikt op uw specifieke computer.

Andere vormen van archivering

Linux ondersteunt veel verschillende methoden voor het archiveren van bestanden. ZIP-bestanden zijn bijvoorbeeld platformonafhankelijk. Hoewel ar is handig voor snelle lokale archieven, overweeg alternatieve formaten als u van plan bent het archief te delen met iemand die Windows gebruikt.

Verse Berichten

Populaire Posts

Audiocassettes converteren naar MP3: digitaliseer uw audiobanden
Gaming

Audiocassettes converteren naar MP3: digitaliseer uw audiobanden

Net al bij magnetiche videobanden, verlechtert het materiaal dat wordt gebruikt in uw oude audiocaettebanden na verloop van tijd - dit taat algemeen bekend al, ticky hed yndrome (). Wanneer dit gebeu...
Databaseconsistentie en de rol ervan bij transacties
Software

Databaseconsistentie en de rol ervan bij transacties

Databae conitentie telt dat alleen geldige gegeven naar de databae worden gechreven. Al een tranactie wordt uitgevoerd die in trijd i met de conitentieregel van de databae, wordt de hele tranactie te...